Massage bij mindervaliden

Stress is tegenwoordig niet meer uit ons leven weg te denken. Dit is voor validen en minder validen hetzelfde .De psychische en lichamelijke gevolgen hiervan werken door in alle facetten van ons leven. Daarbij heeft iemand met een lichamelijke beperking een probleem door de oorzaken van zijn/haar beperking al een hoge spierspanning kunnen veroorzaken, zoals een bepaalde houding in een rolstoel of bed.

Totdat uiteindelijk het moment aanbreekt waarop de spierspanning niet meer uit dit systeem te bannen is en men zelfs niet meer kan ontspannen. Een massage doet wonderen.

Voordelen van massage welke weer hetzelfde is voor zowel de valide als de minder valide mens:

• Gezondheid:
Massage ontspant de spieren en laat de energie weer stromen. Massage bevordert een gezonde doorbloeding, waardoor afvalstoffen beter uit het lichaam worden afgevoerd en voedingsstoffen beter worden opgenomen. Kortom, massage verbetert de algehele conditie.

• Ontstressen:
Massage brengt balans in je lichaam. Organen gaan beter functioneren en blokkades in de vorm van opgehoopte lichamelijke spanningen worden gemakkelijker opgeheven.

• Aanraking:
Door de ontspannende werking van een massage komen mensen dichter bij zichzelf. Hierdoor helpt een massage het contact met je lichaam te herstellen en kun je je makkelijker bewust worden van de kern van je spanningen of andere problemen.

Door de spieren al dan niet intensief te masseren, (geheel naar vraag en overleg) wordt de stofwisseling positief beïnvloed en herstellen de spieren met een hogere spanning sneller.

Er kunnen verschillende doelen nagestreefd worden met een massage:

• Bevordering van de bloedcirculatie en
• Bevordering van de afvoer van vocht en afvalstoffen
• Algehele of lokale ontspanning
• Algehele of lokale stimulering en activering
• Bestrijding van spiervermoeidheid, spierverhardingen, spierpijn en spierkramp
• Bestrijding van vermoeidheid en spanningen

massagebijmindervaliden_clip_image001

Een behandeling verloopt als volgt:
Vooraf maken we afspraken over je wensen, waarbij je tevens jouw grenzen aangeeft. Het is de bedoeling dat de massage ontspanning oplevert, dus daarom is het heel belangrijk dat je je prettig voelt bij wat er gebeurt. Het mag duidelijk zijn dat dit ook voor mij geldt. Tijdens de massage blijft daarom de slip altijd aan. Voor een erotische massage bent u bij mij niet aan het juiste adres.

Voor u contact met mij opneemt adviseer ik u ter harte om eerst met de behandelend arts te overleggen of een massage in uw geval een verbetering van uw conditie is. Tevens zou ik vervolgens een schriftelijke bevestiging willen ontvangen.

Na telefonisch contact overleggen we wat uw handicap is. Waar u woont. Ik heb een praktijk op de bovenverdieping zonder lift dus kom ik eventueel zo nodig naar u toe in de regio Waddinxveen. En of een massage haalbaar is. Tevens zijn bij deze massages de tarieven in overleg, naar gelang de tijd, de behandeling en de reiskosten.