(Sport)massage activiteit

Wij bieden een groep professioneel actieve masseurs aan bij een heel gezellig evenement voor een schitterend doel. De eerste keer dat wij mee hebben gedaan heeft de St. United Sport Aid zich in gezet voor Villa Pardoes. De afgelopen keer was het voor de st. de Opkikker.

spinmarathonstarsonbikes_clip_image002_0001

Samen met velen zijn we inmiddels aangesloten bij het massageteam Proximaal waar we voor verschillende goede doelen mogen masseren.

Dit jaar gaan we wederom met een groep enthousiaste sportmasseurs en fysiotherapeuten, samen met behulp van de tafels, oliën, handdoeken e.d. van team proximaal onze massagekunsten aanbieden voor een klein bedrag, wat helemaal ten goede komt voor VKS.

We vragen € 5,00 voor een goede massage naar keuze voor benen en/of rug voor een duur van 20 min.
Er kunnen verschillende doelen nagestreefd worden met een sportmassage:
– Bevordering van de bloedcirculatie en stofwisseling
– Bevordering van de afvoer van vocht en afvalstoffen
– Gehele of lokale ontspanning
– Gehele of lokale stimulering en activering
– Bestrijding van spiervermoeidheid, spierverhardingen, spierpijn en spierkramp
– Bestrijding van vermoeidheid en spanningen

Als voorbereiding op een inspanning kan een activerende massage worden gegeven, die de spieren aanzet tot verhoogde doorbloeding en extra stofwisseling. Dit geeft de spieren een groter reactievermogen, wat kramp, blessures en overmatige spierpijn kan voorkomen en prestaties doen verbeteren.

Na het sporten/inspannen kan een sederende (ontspannende) massage ervoor zorgen dat de stofwisseling niet stagneert en afvalstoffen beter worden afgevoerd. Verhardingen in de spier kunnen worden losgemaakt en verkorte spieren kunnen worden gerekt. Dit voorkomt spierpijn en vermoeide, verharde, geïrriteerde spieren en bevordert het herstel, waardoor u eerder klaar bent voor een nieuwe (trainings)prikkel.

We hebben dit jaar diverse masseurs die ervaren zijn in het
Medical Taping Concept

Na weefseltrauma reageert het weefsel met een ontstekingsreactie. Er ontstaat een lokale zwelling welke een drukverhoging geeft op het omringende weefsel. Door deze drukverhoging wordt de bloedcirculatie verstoord en de lymfeafvoer belemmerd, waardoor de druk op de pijnreceptoren toeneemt. De liftende werking van de tape geeft een onmiddellijke drukvermindering, waardoor de bloedcirculatie en de afvoer via de lymfe weer worden hersteld. De druk op de pijnreceptoren neemt af, de ervaren pijn vermindert onmiddellijk. Automatisch maakt dat een meer fysiologisch bewegingspatroon mogelijk.

mtccuretape_clip_image002

www.takeiteasywaddinxveen.nl