Opkikkerdag

Pieter Westdijk heeft namens st United Sport Aid op 15 maart 2008 weer een knallende spinmarathon neergezet, dit jaar was het voor stichting de opkikker! Dit is een organisatie die het hele gezin met een gehandicapt kind verwent

Vorig jaar was het onderdeel van de masseurs een groot succes doordat we met 9 enthousiaste masseurs € 300,00 mochten ophalen voor stichting Pardoes, maar dit jaar mochten we met 15 masseurs € 550,00 ophalen voor stichting de opkikker.

Nu kregen we afgelopen 6 september de mogelijkheid om met een aantal leden van de organisatie van de spinmarathon naar de Eemhof te vertrekken om een dagje achter de schermen mee te mogen maken.

opkikkerdag_clip_image002_0000

We vertrokken om 07.00 uur vanaf den edel naar de Eemhof bij Zeewolde. Daar aangekomen rond 08.15 uur waren de voorbereidingen al in volle gang. Onder het genot van een bakje koffie/thee kregen we een tijdje later de briefing voor het hoe en wat rond deze dag.

Rond 09.00 kwamen de eerste gezinnen binnen. Deze werden gekoppeld aan een vrijwilliger die hun deze dag zou gaan begeleiden naar allerlei activiteiten die voor dit gezin ingepland stonden.

We begonnen met de kennismaking, een voorwoord en vervolgens aan de pret. ‘Mijn gezin’ had een heel programma, ze mochten een kijkje achter de schermen nemen bij de politie, brandweer, motoren, speedboot, maar ook chocolade versieren en naar een dieren knuffel bungalow.

opkikkerdag_clip_image004                                      opkikkerdag_clip_image006

Tussendoor kwamen we bijeen met z’n allen voor een uitgebreide lunch. Rond 15.30 staakten alle activiteiten waarna we weer bijeenkwamen bij het begin punt. Met een drankje kon iedereen nagenieten van een concert. Als afsluiter was er een heerlijk koud/warm buffet.

Als vrijwilligers namen we op dit moment afscheid van ons gezin, om vervolgens naar de uitgang van het park te haastten. Wat ik daar heb meegemaakt was gewoon indrukwekkend. Alle vrijwilligers dansend en feestend met een opkikker paraplu namen afscheid in een haag van de gezinnen die we deze dag mochten begeleiden. Wat een dag!

opkikkerdag_clip_image008

Als ik deze dag voor mezelf naloop besef ik dat ik onder meer onder de indruk was van het grote aantal mensen wat op de been is om een of meerdere gezinnen een onvergetelijke dag te bezorgen. Gewoon, zonder reden behalve misschien die, dat we erbij stilstaan dat niet iedereen het even makkelijk heeft, en dat het voor een hoop mensen niet van zelfsprekend is even een dagje erop uit te gaan. Al die enorme getallen bij elkaar, brandweer, politie, motorrijders, bakkers, koks, schoonheids-specialisten, helikopter, speedboot, bijzondere wagens, bijzondere motoren, center parcs die de huizen beschikbaar stelt de stichting zelf, die alles regelt, in huis haalt, prinsessen / prinsen kleding etc etc etc etc etc…….

Je kunt het zo gek niet noemen.

Maar ook de families, die ondanks alles wat ze mee maken vooral positief in het leven proberen te blijven staan, en vooral willen genieten.

Ik heb genoten van deze dag, en zou het zo weer doen.

 Klik hier voor meer foto’s.