Hotstone massage

Hot Stone Massage is een heerlijke massage door de combinatie van warmte, druk van de stenen en de heilzame werking van essentiële oliën.

Hot Stone Massage is precies wat de naam zegt: masseren met warme stenen. De hotstonemassage wordt gegeven met afgeronde basaltstenen. Deze massage wordt uitgevoerd met zwarte basaltstenen die gevormd zijn vanuit de hete lava van vulkanen. Deze stenen hebben eeuwenlang in rivierbeddingen gelegen waardoor ze mooie ronde vormen hebben gekregen.

De Indianen zeggen dat ze zijn gevormd door de vier elementen Aarde, Wind, Water en Vuur. Door de vulkanische oorsprong van iedere steen hebben deze stenen een zeer hoog percentage aan ijzer en magnesium waardoor ze de mogelijkheid hebben om de warmte lang vast te houden.

De werking van de stenen is ontgiftend, ontspannend en hebben een sterke magnetische kracht die vernieuwde energie geeft aan uw lichaam. De temperatuur van de stenen waarmee de massage gegeven wordt zal zo rond de 45-55 graden liggen en geheel afhankelijk zijn van het ervaren van de persoon die op tafel ligt.

hotstonemassage_clip_image002

Eerst worden er een aantal stenen op en naast u neergelegd. Deze stenen laten het lichaam wennen aan de warmte en hebben een ontspannende werking. Vervolgens wordt het lichaam ingesmeerd met olie om de stenen goed te laten glijden over de huid, dit kan een neutrale olie of een aromatische olie zijn. De massage bestaat voornamelijk uit lange rustige en cirkelvormige strijkende bewegingen.

Een Hot Stone therapie heeft een gunstige uitwerking op:

* Spanningen en stress
* Spieren en gewrichten (herstel)
* Menstruatieklachten
* Pijnbestrijding
* Spijsverteringsproblemen
* Slechte doorbloeding
* Voor het ontspannen en losmaken van de spieren